Griepvaccinatie 2019

De jaarlijkse vaccinatie  is dit jaar in onze praktijk op:

Dondermiddag 21 November tussen 17:00- en 18:00
en op
Dinsdagavond 26 November tussen 18:00u – 19:00u

Door een trage productie van het vaccin zijn de data dit jaar wat later dan u gewend bent. Meestal begint de echte griep (door het  influenza virus) periode niet eerder dan half december en dan is de vaccinatie nog ruim op tijd.

Iedereen die daarvoor in aanmerking komtkrijgt voor eind oktober een uitnodiging. Als begin november geen oproep hebt ontvangen en u heeft daar vragen over dan kan u met de praktijk contact opnemen via het contactformulier.

Verandering huisartsenpost

De spoedzorg tijdens avond nacht en weekend is sinds 1 juli veranderd. Vanaf 1 juli zijn wij aangesloten bij de huisartsenpost in Zeist. De hele huisartsenpost in Houten is genoodzaakt om te sluiten omdat het niet lukt om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden.

Alle huisartsenpraktijken in Wijk bij Duurstede en Cothen gaan over naar Zeist. Langbroek is al langer bij Zeist aangesloten. Ook Zeist kent personele problemen en om die reden is de spoedzorg in de nacht vanuit Utrecht geregeld.  Primair, de organisatie die de huisartsenposten in de regio organiseert hoopt met deze maatregelen voor langere tijd de personele problemen op te lossen.
Wij vinden het jammer dat de huisartsenpost in Houten gaat sluiten en wij hebben intensief met Primair overlegd over de mogelijkheden om de post in Houten open te houden. Helaas is dit niet gelukt.

Het telefoonnummer van de post in Zeist is 088 130 96 10

De post is bij het Diakonessen ziekenhuis, Professor Lorentzlaan 76, Zeist

Zie voor meer informatie de website van de huisartsenpost

Praktijksluiting i.v.m. kerst vakantie 2019

 

De praktijk is wegens kerstvakantie 1 week gesloten vanaf zaterdag 28 december . Op maandag 6 januari zijn we vanaf 8 uur ‘s morgens weer geopend. Gemaakte afspraken met de praktijkondersteuner, diëtiste of fysiotherapeut gaan gewoon door.

Huisarts in opleiding in de praktijk

 

Sinds 1 maart 2019 werkt  mw. Govers als huisarts in opleiding in de praktijk. Zij zal ruime een jaar aanwezig zijn en ook hier haar opleiding afronden.

Zij is dan aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag.
Zij volgt in onze praktijk het laatste jaar van haar huisartsopleiding
Zij werkt zelfstandig onder supervisie van één van de vaste huisartsen.

POH GGZ

POH GGZ staat voor praktijkondersteuner huisartsen geestelijke gezondheidszorg.

De POH GGZ is bij de huisarts in dienst en dat maakt het aanbieden van laagdrempelige hulpverlening mogelijk.
Iedereen weet immers zijn/ haar huisarts te vinden en de lijntjes tussen de huisarts en de POH GGZ zijn kort.

In onze praktijk is Anne-Marie van Hee als poh GGZ werkzaam.